Illustrasjon/bilde til saken "Karl Johans Gate 14 fikk hederlig omtale i «Norsk Lyspris 2020»"
Karl Johans Gate 14 fikk hederlig omtale i «Norsk Lyspris 2020»
Norsk Lyspris er den gjeveste hedersutmerkelse for lysdesign og belysningsprodukter i Norge. I 2019 ble AVA sitt signalbygg midt på Karl Johans Gate nominert for «Beste spesialdesignet produkt til prosjekt» med lysekronen «Gravity» som henger i byggets lysgård. I år ble vi nominert i – og fikk til slutt hederlig omtale for – «Beste utendørsprosjekt».
Publisert: 22. oktober 2018

Juryen begrunner nominasjonen med:
Fasadebelysning for Karl Johans Gate 14 beriker Oslos hovedgate og viser frem historisk identitet og status gjennom fasadebelysning. Lyskonseptet for fasadebelysningen har som intensjon å fremheve arkitektoniske kvaliteter og volum på en helhetlig og subtil måte. Samtidig skal belysningen integrere den nye designen av pjoltertårnet og dermed gi stolt fokus til det imponerende bygget på hjørnet av Oslos viktigste gate. Lyssetting av gamle og nye elementer skaper sammen en helhetlig og elegant presentasjon av bygget.”

Prisen deles ut av Lyskultur, som er Norges ledende kompetansenettverk innen lys og belysning.  Norsk Lyspris ble etablert av Lyskultur i 2001 og er en årlig begivenhet.

Vi er stolte av det bygget vi har vært med på å skape i Karl Johans Gate 14, og da er det ekstra gøy å få anerkjennelse for arbeidet i Norges gjeveste lyspris!