Illustrasjon/bilde til saken "Her kommer det 4.000 studenter…"
Her kommer det 4.000 studenter…
Vi kan endelig slippe nyheten om at AVA Eiendom AS skal bygge et helt nytt, hypermoderne skolebygg for Høyskolen Kristiania – i hjertet av kvadraturen!
Publisert: 3. februar 2021

Vi kan endelig slippe nyheten om at AVA Eiendom AS skal bygge et helt nytt, hypermoderne skolebygg for Høyskolen Kristiania – i hjertet av kvadraturen!

Ettersom eiendommens verneverdi i dag anses å være lav er det planlagt å rive eksisterende eiendomsmasse og bygge opp et ambisiøst miljøbygg over 9 etasjer, hvorav syv av dem er over bakkeplan. Det nye skolebygget på 11.500 kvm vil bli overlevert med en BREEAM-Nor Excellent klassifisering, og hele byggeprosessen skal bære preg av lavest mulig miljøbelastning.

Bygget vil etter planen stå klart til skolestart 2024, og vil romme 3.000 nye studenter. Høyskolen Kristiania leier allerede i dag flere lokaler i Kvadraturen, blandet annet Kirkegata 24, som ligger over veien, og Kongens gate 22, som ligger «rygg i rygg» i samme kvartal. Når denne siste brikken faller på plass, vil disse tre byggene kobles sammen på en god måte, og det blir kort vei for både lærere og elever mellom disse destinasjonene, hvilket også skaper økt aktivitet i bybildet. Med umiddelbar nærhet til butikker, restauranter, trikk, buss, og t-bane og i gangavstand til Oslo S vil skolen være tilgjengelig for alle.

Med 3.000 nye studenter i Kvadraturen hver dag kommer det til å yre av liv, fra tidlig til sent. Dette er veldig positivt både for handel, gårdeiere og de som bor i Kvadraturen, og vi tror at dette også kan bane veien for flere studentboliger i området. Den nye høyskolen vil med dette tilføre denne delen av sentrum en betydelig verdiøkning så vel som liv og aktivitet.

Materialbruken i bygget skal være robust og av høy kvalitet. Fasaden blir topp moderne, med store glassflater, samtidig som det vil passe inn i kvadraturen. Etasjen på bakkeplan planlegges åpen og utadrettet for å skape liv i kvadraturen. Etasjelinjene fra nabobygget skal videreføres, og tilbaketrukket fra den travle bygaten blir det bygget en hyggelig og grønn bakgård, der man kan studere, sosialisere eller nyte lunsjen sin i ro og fred.

Vi i AVA gleder oss til å ta fatt på nok et utviklingsprosjekt midt i Oslo sentrum og ser frem til et langt og godt samarbeid med Høyskolen Kristiania.