Illustrasjon/bilde til saken "AVA Eiendom selger Karl Johans gate 14"
AVA Eiendom selger Karl Johans gate 14
En av norges råeste handelseiendommer skifter eier – AVA selger Karl Johans gate 14 til Malling & Co Eiendomsfond.
Publisert: 12. oktober 2021

AVA Eiendom AS selger Karl Johans gate 14. AVA kjøpte eiendommen i 2015 og har siden transformert den til en helt unik handelseiendom hvor både kontor- og handelsareal er utleid til H&M. Det er et fond under Malling og Co Investments som kjøper eiendommen med overtakelse 1. oktober.

Karl Johans gate 14 er en topp moderne eiendom i historisk innpakning. Den gamle Wattgården fra 1858 ligger i krysset mellom Karl Johans gate og Kirkegata, og har blitt karakterisert som et av de flotteste byggene i Oslos hovedgate. Eiendommen har en svært spennende historie, da den tidligere har huset landets første Universitet og Storting, Oslos hovedpostkontor og et lite kjøpesenter.

Etter en omfattende totalrehabilitering åpnet H&M en av verdens største flaggskipsbutikker i november 2018. To nye kontoretasjer ble bygget på toppen av fem plan med moderne handel. Det har blitt lagt ned en betydelig innsats i forbindelse med å utvikle eiendommen. Mer enn 10.000 kvadratmeter er gjort om til et moderne bygg med tidsriktige løsninger midt i Oslos travleste gate.

“Utviklingen av Karl Johans gate 14, fra et slitent kontorbygg til H&M sin meget vellykkede flaggskipsbutikk i Norge, har vært en usedvanlig inspirerende og vellykket reise for oss i AVA. Vi mener selv at vi har satt gode spor etter oss i Norges paradegate. Det er vemodig å selge denne perlen, men samtidig er vi glade for at eiendommen får et fortsatt godt hjem hos nye, solide eiere. Vi vil følge utviklingen av denne eiendommen nøye og ønsker Malling & Co Eiendomsfond all mulig lykke til fremover” sier Arne Vannebo, CEO i AVA Eiendom AS

«Malling & Co Eiendomsfond er svært fornøyde med kjøpet av Karl Johansgate 14, som er en av de aller flotteste eiendommene i Karl Johans gate. Vi gleder oss til å ta over stafettpinnen fra AVA Eiendom som har gjort en fantastisk jobb med å utvikle eiendommen» sier Mads Mortensen, Managing Partner i Malling & Co Investment Management.