Illustrasjon/bilde til saken "AVA Eiendom AS og Aspelin-familien kjøper seg kraftig opp i Asker"
AVA Eiendom AS og Aspelin-familien kjøper seg kraftig opp i Asker
AVA Eiendom AS og Aspelin-familien (via Artel Kapital AS) har siden 2018 vært deleiere av syndikatet Asker Næringseiendom AS. Partene har i fellesskap nå kjøpt ut 60 eiere.
Publisert: 10. juni 2021

AVA Eiendom AS og Aspelin-familien (via Artel Kapital AS) har siden 2018 vært deleiere av syndikatet Asker Næringseiendom AS. Partene har i fellesskap nå kjøpt ut 60 eiere og øker dermed til en samlet eierandel på ~99% av selskapet. Både AVA og Aspelin er to langsiktige hovedeiere som sammen ønsker å bygge et førsteklasses eiendomsselskap i Asker sentrum.

De to partene er likestilte i samarbeidet i Asker, men selve forvaltningen og kundeoppfølgingen er det AVA Eiendom AS som står for. Gustaf Aspelin vil fortsette som styreleder i Asker Næringseiendom AS.

Selskapet forvaltes med fokus på god kundeoppfølging der målet er å være fleksibel og løsningsorientert overfor sine leietakere. Det investeres kontinuerlig i eiendomsmassen for å redusere klimaavtrykket. Via tett dialog med leietakerne tilrettelegger selskapet for å dekke kundens skiftende arealbehov. Med en så sentrert eiendomsmasse klarer man å tilby varierte lokaler og løsninger som treffer det kunden ønsker.

Asker Næringseiendom AS er det største kontoreiendomsselskapet i Asker sentrum, og eier i dag Stasjonskvartalene og majoriteten av næringseiendomsmassen på Erteløkka. Til sammen eier selskapet ~63.000 kvm. midt i sentrum, til en anslått eiendomsverdi på ~1,5 milliarder kroner. Det er et betydelig utviklingspotensial i porteføljen, og på sikt ønsker selskapet å både utvikle arealene på Erteløkka og vokse videre i Asker sentrum.

«Asker er vårt hjemmemarked, så vi er meget fornøyde med posisjonen vi har tatt i et lokalmarked vi har stor tro på. Med såpass mye areal kan vi tilby leietakere stor grad av fleksibilitet. Da vi fikk muligheten til å kjøpe oss opp i selskapet var det en enkel beslutning for oss å forsterke satsningen i Asker sammen med Aspelin. Vi har begge langsiktige strategier, setter kunden først og har sammenfallende verdisyn. Aspelin-familien tilfører en betydelig eiendomskompetanse og AVA er stolte av å ha en så tett og god relasjon med denne eiendomsfamilien» – Joachim Flaten, Finansdirektør i AVA Eiendom AS

AVA Eiendom AS er et industrielt eiendomsselskap med operativ administrasjon og forvaltning. Selskapet har hatt en sterk utvikling og eier i dag 30 eiendommer. Ved inngangen til 2021 eier og forvalter AVA eiendommer for ca. 5 milliarder kroner med en solid balanse.

Artel Kapital AS er 100% eid av Aspelin-familien. Familien har langsiktig eierskap på sine investeringer og er blant annet 50% eier av Aspelin Ramm gruppen.