Illustrasjon/bilde til saken "Åpning av H&M 29.november"
Åpning av H&M 29.november
Torsdag 29.november åpner Hennes og Mauritz sin nye flaggskipsbutikk i Karl Johans gate 14.
Publisert: 21. november 2018

Vi er svært stolte over å ha levert nøklene til H&M og vi gleder oss på deres vegne for åpningen til julehandelen.

Torsdag 29.november åpner Hennes og Mauritz sin nye flaggskipsbutikk i Karl Johans gate 14, som er en av verdens største flaggskipsbutikker. AVA har sammen med Veidekke bygget om hele bygården på 10 måneder – midt i Oslos paradegate.

Da vi kjøpte eiendommen midt i februar 2015 var dette et ledd i en strategisk satsing for å utvikle unike handelsopplevelser i Oslo sentrum. Vårt mål var allerede fra starten å få inn en internasjonal leietaker som var stor nok til å kunne romme hele bygget alene. H&M er en verdens ledende tekstilaktører og har nå utviklet en unik flaggskipsbutikk midt i Oslo sentrum.

H&M butikken består nå av handel over fem plan som vil huse konseptene HOME, dame, herre, ungdom og barn, samt undertøy, accessoirer og kosmetikk. Hele 4500 kvadratmeter står nå endelig klare til julehandelen.

Prosessen har vært tidkrevende og samtidig spennende. Vi har gravd ut en hel kjeller og etablert nye parkeringsplasser i kjelleren. Den øverste etasjen ble revet ned for så å bygge opp to nye kontoretasjer. Til sammen har bygget nå åtte etasjer med en fantastisk flott takterrasse på toppen.

I midten av bygget er det fra gammelt av en lysgård med glasstak. Men en høyde på 25 meter fra gulvet i 1.etasje er dette et spektakulært skue, som forsterkes av en fantastisk lysekrone bestående av 230 munnblåste glasskuler fra Hadeland Glassverk som henger fra det «åpne taker» og nedover i etasjene.

Eiendommen har en særdeles god beliggenhet, en historisk og vakker fasade, inngang fra flere sider, svært god takhøyde og spesielt gode eksponeringsmuligheter. Vi så et stort utviklingspotensial i Karl Johans gate 14, spesielt til å utvikle handelsareal over flere plan. Således er nå eiendommen tilbake til sitt tidligere formål, hvor det var handelsvirksomhet i gården med utadrettet virksomhet.